logo, visitekaartje, video, fotografie, copywriting & website

bites by dre – craft food

Met Bites by Dré wil de Knokse chef David Cantré afstappen van het idee dat gezonde voeding qua smaak en presentatie moet onderdoen voor minder gezonde alternatieven. Geen saaie salades met de alom bekende ingrediënten, maar luxueuze salad bowls die telkens opnieuw zorgen voor een smaakexplosie en die er tegelijk ook smakelijk uitzien. De diensten van Chef Dré zijn ondertussen al uitgebreid met event catering. The salad bowls were only the beginning …

Chef Dré klopte bij ons aan voor zijn logo en de website. Voor het logo kozen we een frisse stijl die ‘craftsmanship’ uitstraalt. De lay-out, foto’s en teksten van de website liggen helemaal in dezelfde lijn en doen je zin krijgen in de lekkere bites. Een stopmotion filmpje zorgt voor wat beweging en geeft je een idee hoe chef David zijn salades samenstelt. Voor de visitekaartjes kozen we resoluut voor een letterpress versie in kraftpapier om het authentieke te benadrukken.

Logo & visitekaartje

Het handgeschreven logo brengt je meteen in de authentieke sfeer. Kristof tekende dit ‘script’ manueel uit en maakte er een vectorafbeelding van. In combinatie met het strakke lettertype straalt dit een originele eigenheid en identiteit uit. Voor het visitekaartje kozen we een iets dikkere kaart in kraftpapier die we konden bedrukken met de letterpress-techniek. Letterpress is de vintage vorm van drukken, waarbij de letters in het papier gediepdrukt worden. De keuze voor kraftpapier past perfect bij de slogan ‘craft food’ of ‘craft salads’. De witte opdruk geeft het dan weer de moderne en originele toets.

Video

De stopmotion film toont op een eenvoudige manier de complexiteit van een gerecht. Aan smaken geen gebrek in deze craft salad dankzij deze kleurrijke en pure ingrediënten. Zo’n filmpje is een toffe manier om de variatie in de salad bowls te benadrukken.